Sinterklaasviering 2023

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Tytsjerk en wel op zaterdag 25 november, van 13.00 tot 15.00 uur. Maar het gaat dit jaar weer een beetje anders……

De intocht waarbij kinderen om de beurt bij Sinterklaas op een kar o.i.d. kunnen meerijden staat al enige jaren ter discussie. De gevaren die dit met zich meebrengt geven altijd veel zorgen. Net als bij de Versierde wagens is dit eigenlijk niet meer te doen in deze tijd. Daarnaast kunnen we de grote zaal van Yn ‘e Mande niet gebruiken door de bouwactiviteiten.

Daarom hebben we een nieuw plan. De kinderen t/m groep 4 gaan naar it Lemieren. Hier komt Sinterklaas aan en er zijn dan 5 lokalen ingericht voor diverse activiteiten, inclusief een meet and greet met Sinterklaas. En natuurlijk een cadeautje. De groepen worden ingedeeld per schoolgroep, met zo’n 25 kinderen. Hierdoor is het feest wat minder massaal en heeft ieder kind de ruimte. Tijdens de activiteiten zijn er voldoende vrijwilligers. Het is dus meestal niet noodzakelijk dat ouders mee gaan in de lokalen. Mocht u dit om bepaalde redenen wel willen, laat dit dan deze dag aan de organisatie weten. Er is plek voor ouders die in de buurt willen blijven.

De oudere kinderen, laten we zeggen de minder gelovigen v.a. groep 5, worden uitgenodigd in De Sanjes voor een spetterende Sinterklaas Bingo met leuke prijzen.

De kinderen die wel in Tytsjerk wonen, maar op een andere plek naar school gaan zijn natuurlijk ook van harte welkom en kunnen aansluiten bij de groep die bij hen past.

Wij hopen dat we allemaal een gezellige middag hebben, waar alle kinderen kunnen genieten van de magie van Sinterklaas.

Donatie

Omdat de financiële middelen van Sinterklaas toch niet zo onuitputtelijk zijn als altijd gedacht, wordt er ook dit jaar weer een beroep op u gedaan om een donatie te doen. Hiervoor hebben we een betaalpagina aangemaakt die u hier kunt vinden. Ook kan dit via onderstaande QR code met uw mobiele telefoon. Mocht u daar niet zo handig in zijn, dan kunt u ook ons bankrekeningnummer gebruiken: NL 75 INGB 0517 8952 50, t.n.v R. Holtewes, Noarderein 18 te Tytsjerk.

U kunt ons ook volgen op facebook: Sint Tytsjerk.

Laat een reactie achter