Bouwen & wenjen

In de commissie Bouwen & Wenjen komen zaken aan de orde over uw woning, nieuw te bouwen woningen en de omgeving waarin u woont. Zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met de mogelijkheden die ontstaan binnen het dorp na het bouwen van het MFC aan de Noarderein. Hierdoor komen er twee locaties ‘vrij’ binnen het dorp waarop mogelijk nieuwbouw gepleegd zou kunnen gaan worden. 

Ook hebben we binnen deze commissie het beheer van de AED’s ondergebracht, ter ondersteuning van onze leefomgeving als je het over veiligheid hebt. Op deze pagina vind u meer informatie omtrent de locaties en hoe het systeem achter de AED’s werkt.

En natuurlijk willen we u vanuit deze commissie ook graag informeren over de mogelijkheden als het gaat om het verbouwen van uw woning. Er zijn heel veel informatiebronnen te vinden die u helpen bij verduurzamingsvraagstukken of subsidies hiervoor. In het woud van al deze informatie proberen we u middels deze pagina helderheid te verschaffen. Ontbreekt er naar uw inzicht essentiële informatie? Laat het ons weten, we vullen dan aan waar nodig.

Lijkt het u nou leuk om met deze groep enthousiastelingen af en toe te sparren en wilt u graag met ons meedenken? We zijn voor de commissie nog op zoek naar mensen die zich hiervoor in willen zetten, en in bredere zin het dorpsleven willen ondersteunen. Aanmelden is eenvoudig door een mail te sturen naar dorpsbelangtytsjerk@gmail.com of door een van de leden even aan de jas te trekken als u elkaar tegenkomt.

De huidige commissie (feb. 2022) bestaat uit: Peter Bakker, Siep Jorna en Marcel Jonker.