AED’s in Tytsjerk e.o.

Misschien voor velen een bekend gegeven, maar in Tytsjerk zijn in total 4 AED’s beschikbaar gesteld welke aangesloten zijn bij het landelijk alarmeringssysteem HartslagNu.

Vanaf januari 2022 wordt het onderhoud en beheer verricht door BHV Centrum Friesland te Leeuwarden.

Deze organisatie verzorgt en controleert in geheel Friesland vele AED’s en AED kasten voor HartslagNu, zo ook de trainingen voor de vele vrijwilligers welke ervoor kunnen zorgen dat een reanimatie snel en goed opgestart kan worden.

De inzet van HartslagNu vrijwilligers redt levens! Het snel inzetten van een AED en starten met reanimeren voordat de ambulance ter plaatste is maakt wekelijks het verschil tussen leven en dood voor tientallen mensen in Nederland. Wij vinden dat iedereen in Nederland binnen 3 minuten aangesloten moet kunnen zijn op een AED. Na 3 minuten is de kans op overleven namelijk al bijna gehalveerd. Als elke seconde telt zijn 3 minuten zo voorbij! Zorg ervoor dat je kunt reanimeren en dat er een AED beschikbaar is: thuis, op werk en op de (sport)club. Hiermee kun je écht het verschil maken. Misschien redt het op een dag zelfs je eigen leven. 

Met de plaatsing van onze 4 AED’s kunnen wij hierin óók het verschil maken.

Op de volgende plaatsen zijn de AED’s te vinden:
– Noarderein 1  ( Dorpshuis) ACTIEF
– Buorren 38   ( Venema )  
NIET ACTIEF
– Lytse Geast 20   
ACTIEF
– Suderein 5   ( Auto Postma )
NIET ACTIEF

Zoals gezegd worden de AED’s regelmatig weer gecheckt en operationeel aangemeld.

Mocht u zelf een groep kunnen samenstellen welke een reanimatie / AED cursus willen volgen dan kunt u altijd contact opnemen met BHV Centrum Friesland.

Ook voor eventuele problemen, vragen en/of schade aan de geplaatste AED’s dan kunt u ook hier terecht.

Tel:     058 – 30 30 155
 06 51 08 08 68

Zwettestraat 3
8912 AH  Leeuwarden

Contactpersoon AED’s binnen Dorpsbelang: Thijs ten Boer