Culturele- en activiteitencommissie Tytsjerk

Nieuws van de culturele- en activiteitencommissie Tytsjerk

Nagenieten

Wat hebben we genoten van “Wat Soesto”” fan Pier21 en van “Ferlet” met Janneke Warringa.

De monologen van “de Normalen” waren gepland op 11 december a.s. Helaas kunnen die niet doorgaan. De repetities zijn stil gelegd.

Vooruitblik

Op 23  januari 2022 staat de voorstelling  Jan en marijke gepland met “”Echt Wier”

Echt Wier! is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks. Jan Arendz en Marijke Geertsma verbreken de stilte, vertellen verhalen en spelen scènes, komisch en uit het leven gegrepen.

Het speciale project Karantêne

Er zijn al heel wat mensen druk bezig voor de theatrale belevingstocht Karantêne. De troepgroep is vaak op maandagochtend druk bezig met kunst aan de route, de kostuumgroep op zaterdagochtenden, de bouwgroep vaak op dinsdagen, maar ook wel op andere dagen, de regisseur op woensdagavonden en de muzikaal leider vaak op donderdagavonden in de Mande. Er zijn nog vrijwilligers nodig voor grime en haarwerken, voor kostuumuitgifte tijdens voorstellingen en voor hand en spandiensten tijdens de voorstellingen.

Repetities projectkoor

Muzikaal leider Jelmer Scholte heeft leuke arrangementen gemaakt en er komen al prachtige liedjes en soundscape-geluiden tevoorschijn.

Oproep: Er kunnen nog wel wat mannen bij. Schroom niet. Dit wordt echt heel bijzonder. Aanmeldingen voor dit projectkoor kunnen naar: 

culturelecommissietytsjerk@outlook.com

Kunst aan de route door de ’troepgroep’:  

Wat zijn er creatieve mensen in ons dorp. Er worden leuke dingen gemaakt van afval voor kunst aan de route.  Nog een oproep aan het hele dorp. Voor één van de kunstobjecten zijn we heel veel doppen en dekseltjes aan het verzamelen. Wil je helpen?  Doppen en deksels kunnen ingeleverd worden het dorpshuis Yn ’e Mande of bij Marja Riedstra, Hanenburg 5 in Tytsjerk. 

Voorstellingen en try-outs

De data van de voorstellingen Karantêne gaan verschuiven. Deze keer niet een heel jaar, maar slechts een weekend.  We hadden voor 2021 de data zo goed gecheckt…. En toch iets belangrijks over het hoofd gezien. Goede vrijdag en pasen gaan in 2022 precies in het eerste weekend vallen.

Reden voor de stuurgroep Karantêne om te gaan schuiven. De nieuwe data zijn: 

  • za 02 april : montage
  • za 09 april : eindmontage
  • wo 13 april : Generale
  • di  19 april: try out  (vrijkaarten)
  • wo 20 april: try out (vrijkaarten)
  • vr 22 april: première voorstelling
  • 23, 24, 29, 30 april,1 mei: voorstelling

Voor de buurt rondom Yn ’e Mande:  In maart en april 2022 oefenen en spelen we al buiten met Karantêne. Jullie zien dan regelmatig groepjes die bezig zijn in de straten van de Boskleane, Noarderein en Swarteweisein en groepjes die door het park gaan.