Bijzondere wisseling beheer Yn ‘e Mande

Het dorpshuis Yn ‘e Mande in Tytsjerk maakt een bijzondere tijd mee. Het is stil binnen en buiten het dorpshuis, maar heel soms is er toch iets te doen. 30 April 2020 was er een bijzonder moment voor de beheerders van het dorpshuis. Wybe en Betty de Vries stoppen er mee per 1 mei en zij hebben de sleutel op een 1,5 meter afstand overgedragen aan de nieuwe jonge beheerster: Hendrika Wedzinga.

Hendrika stapt in de trein, waar Wybe en Betty uitstappen. Zij stapt nu samen met haar gezin in een lege trein, die langzaam straks op gang gaat komen. Wij waren bij de 1,5 meter overdracht van de sleutels. Een bijzonder moment om daar te ’zijn’, wanneer beide beheerders oud en jong, verleden, heden en toekomst in volledige rust samenkomen en de één uitstapt waar de ander instapt. De rust daar bij Yn ‘e Mande -zo hopen wij- duurt nog maar even, want het bruisende dorpsleven roept! Hendrika is daarom gelijk al vol enthousiasme begonnen met afhaalmogelijkheden in de weekenden voor patat en snacks uit eigen dorp.

Wybe en Betty, nogmaals hartelijk dank voor jullie diensten. Jullie gaan met pensioen. Jullie en wij ook kijken terug op een mooie tijd in Tytsjerk met een dorpshuis waar eigenlijk nooit gedoe was en waar veel mogelijk werd gemaakt door jullie. 
Hendrika, met de sleutel van het dorpshuis krijg je meer dan alleen een gebouw onder je beheer. Je krijgt ook te maken met het ontmoeten van de toekomst. Welkom!

Foto: Purefoto fotografie Tytsjerk (Marja Riedstra)